Andra fysiska sporter

Idag finns det en rad tuffa sporter som man kan testa på. Vissa kräver mer fysisk styrka medan andra kräver mer strategi och mental träning. Fysiska sporter kan vara exempelvis hockey och amerikansk fotboll, som kräver att man verkligen har en stark kropp. Dessa sporter kräver såklart också mental träning och strategier för att vinna över sitt motstånd, men har man inte en stark fysik så kan det vara svårt att vinna.

Både hockey och amerikansk fotboll är explosiva sporter där spelaren snabbt måste ta sig fram på planen eller i rinken. Och att ta sig fram kan vara svårt, eftersom man blir tacklad av flera andra spelare som försöker stoppa en fram-marsh. Det gäller att man springer explosivt, är snabb i starten, och smidigt kan anpassa sin rush för att undgå att bli stoppad. Det kräver att man tänker snabbt och har koll på sina medspelare för att hela tiden få fram pucken eller bollen.

Att spela hockey eller amerikansk fotboll kräver inte att man håller uppe tempot under en längre tid, det vill säga att man inte behöver springa eller ta sig fram på skridskorna snabbt under väldigt långa perioder. Det är därför som dessa spelar oftast har mycket stora muskler som ger explosivitet, istället för långa och tonade muskler som är mer ihärdiga. Detta ser man tydligt på spelarna i hockeyligan NHL. Om du vill hänga med i det som händer i ligan kan du hitta den aktuella tabellen för NHL hos Hockeyresultat.se.